torstai 29. lokakuuta 2020

Hurrrja Halloween ja muuta mukavaa

Ippe-maailmassa Halloween on juhlista ehkä se suosituin. Tänä vuonna juhlistimme Halloweenia peräti kolmesti, jokaisen luokan kanssa erikseen.
 
Meidän kerhomme Halloween oli ennenkaikkea naamiaiset. Ja ah mitä pukujuhlaa se olikaan! Erityisen suosittua oli hahmojen haastattelu, jossa jokainen sai vuorollaan kertoa kuka oli ja mistä tuli. Ja miten! Moni tuli kaukaa Afrikasta ja kulkuvälineistä luuta oli ehdottomasti suosituin.
 
Suosittu leikki oli myös hirmuisen noidan kasvojen "koristelu" syylillä, känsillä, pienillä hämähäkeillä ja koppakuoriaisilla: Kuuntelimme Kummituslaulua ja pieni pehmoinen lepakko kiersi lasten muodostamassa ringissä. Musiikin loputtua se, jolle lepakko oli jäänyt, sai laittaa silmät suljettuina koristeen noita-akan naamaan. Ja miten hauskaa se lapsista olikaan! Eikä sillä, niin meistä aikuisistakin!
 
Näin hurjaa porukkaa löytyi naamiaisistamme!

Eriyisen suosittua oli myös piiloleikki, mikä toteutettiin teemaan sopivasti taskulampuin. Uskomatonta, miten hyvin lapset piiloja keksivät -ja löytävät!

 
Noidan tekemä hahmohaastattelu upealla käärme-mikrofonilla

Tässä noidan kuvaa koristellaan entistä hurjemmaksi 

Mukavaa oli myös koristeiden tekeminen jo edellisellä viikolla ja juhlan odottelu. Naamiaisasut olivat myös lasten mielissä useita päiviä ennen varsinaista juhlaa. Juhlien lopuksi koristeet siivottiin yhdessä lasten kanssa ja jokainen sai viedä itse tekemänsä koristeet ja naamarit kotiin mahdollisiin viikonlopun juhliin.

Lokakuu on lukukuu

Suosimme kerhossa lukemista ja kirjoja löytyykin useammasta paikasta laatikoittain. Satusaunaan pääsee lähes päivittäin lukemaan itsenäisesti ja jokainen iltapäivä siellä myös luetaan lapsille satuja, aina puoli tuntia kerrallaan.
Satusauna onkin kerhon suostuimpia paikkoja ja mikä onkaan ihanampaa kuin rentoutua pehmeille patjoille kesken hektisen iltapäivän!
 
Onneksi satusaunan hämyssä näkee myös tietyissä paikoissa lukea

Salivuoro ja supervoimat

Iloksemme ja onneksemme saimme koululta salivuoron käyttöömme. Joka tiistai klo 14.30 - 15.30 pääsemme kokemaan sisäliikunnan riemua luokittain. Etenkin ilmojen muuttuessa väjäämättä märemmiksi ja kylmemmiksi tämä on mitä mukavin tapa viettää iltapäivää.
 
Ensimmäisillä salivuoroilla olemme harjoitelleet supervoimia eli luonteenvahvuuksia liikunnallisin keinoin. Olemme tutustuneet vahvuussanastoon ja juosseet supervoimien perässä nurkasta toiseen. Ystävällisyys, rohkeus, joustavuus, sinnikkyys...Luonteenvahvuuksia on yhteensä 24 ja mikä parasta, meissä jokaisessa on niitä kaikkia! 
 
Harjoittelimme myös supervoimia pantomiimin keinoin. Oli uskomatonta huomata, miten luontevasti lapset ottavat supervoimat haltuun ja oivaltavat toisten esittämät vahvuudet!

Salivuoron lopuksi jäi aikaa myös vapaalle leikille, pallon peluulle ja puolapuille. Suurkiitos koululle tästä vuorosta, joka tulee ilahduttamaan kerholaisia koko vuoden!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti