maanantai 21. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen odotusta

Näin hurmaava kavalkadi pupuja, tipuja ja kissoja odottaa istutusta



Nyt alkoivat istutuspuuhat, kun nämä mainiot ruukut tulivat valmiiksi. Perinteiseen tapaan istutamme syötäviä pääsiäisruohoja. Auringonkukan ja herneenversot tarjoavat maistiaisia koko perheelle. Auringonkukat istutetaan linnunsiemenistä ja herneenversot tavallisista ruokaherneistä. Kun kylvös pysyy kosteana, on kasvun ihmeen seuraaminen takuuvarmaa!

Nuppu, Verna ja Tuulevi istutuspuuhissa

Todellista kierrätystä! Tyhjät maitopurkit saivat uuden elämän ja pupu kauniin karvan vanhasta torkkupeitosta

Nukketeatteri Sadun Aika

Perjantaina 11.3. ippessämme vieraili nukketeatteri Sadun Aika esityksellä "Jaakko ja Pavunvarsi". Ja miten hauska esitys olikaan! Saimme erityiskiitoksen myös teatteriväeltä, sillä näin hyvin keskittyvää yleisöä harvoin näkee, ainakaan perjantai-iltapäivänä ippemaailmassa!

Jaakko on juuri kiivennyt pavunvartta ylös taivaisiin asti

Hyvän Käytöksen Puu

Ahkerassa käytössämme aulassa, kunniapaikalla ja kaikien nähtävillä kasvaa Hyvän Käytöksen Puu. Sen lehdet ovat versonneet uusista kerholaisista ja aina ansaitusti lehdet komistuvat uusilla tarroilla, joita monet innokkaasti keräävät. Viidestä tarrasta lapsi saa valita pienen palkinnon ippen omasta aarrearkusta.

Aika ajoin sinne kasvaa myös omenoita, jotka saadaan yhteisesti hienosti onnistuneesta tilanteesta, vaikkapa erityisen rauhallisista välipalahetkistä. Kun puu on saanut oksilleen kaikki viisi omenaa, on aika palkita koko kerho! Palkinto on aina jotain mukavaa yhdessä päätettyä tekemistä, vaikkapa elokuvailtapäivä herkkuineen.

Nukketeatteriesityksen yleisö sai ansaitusti viidennen omenan Hyvän Käytöksen Puuhun. Tälläkin hetkellä lapset saavat äänestää mieluisan tekemisen lasten itsensä ehdottamasta viidestä vaihtoehdosta: elokuvailtapäivä, disco, naamiaiset, nyyttärit tai museoretki Biologiseen Museoon. Jännityksellä odotamme, mikä voittaa äänestyksen!

Kokemuksemme mukaan monia lapsia motivoi pieni palkinto. Tarran voima on ihmeellinen! 
On myös hyvä muistaa palkita koko ryhmää yhdessä ja ansaitusti. Tämä osaltaan vahvistaa myös koko kerhon ryhmähenkeä. Hyvän Käytöksen Puu on tarkoituksella näkyvällä paikalla, mistä myös huoltajille on helppo näyttää miten monta tarraa on jo ansaittu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti