tiistai 24. toukokuuta 2016

Viimeisiä hetkiä tältä lukuvuodelta

Hieman haikeaa on aina nämä viimeiset päivät iltapäivätoiminnassa kun osa lapsista jää pois. Olemme kuitenkin sopineet, että tänne saa myöhemminkin tulla moikkaamaan, se on enemmän kuin mukavaa tavata entisiä ippeläisiä! Myös lapset tykkäävät nähdä "vanhoja paikkoja" ja miettiäå miten ne ehkä ovat muuttuneet uusien ippeläisten myötä.
Monta tulevaa kakkosluokkalaista tapaamme vielä syksyllä -onneksi! Ja moni kerholaisista tulee alkukesäksi vielä Marttojen mainioon kesäkerhoon.

Pikkukokkailua

Reseptien pohjalla oli lasten ulkona maalaama aurinkoinen mansikkatyö
Onko kukaan nähnyt ennen nokkospalloa?

Viikolla 20 lapsilla oli pikkukokkikerhoja. Tällä kertaa lapset saivat valmistaa täysin vegaanisen välipalan; nokkosteeleipiä ja Hyvän Mielen -smoothieta. Kiehtovammaksi kokkailun teki se, että lapset poimivat nokkoset yhdessä ohjaajan kanssa täältä Urkkapuistosta. Todellista lähiruokaa ja kiehtovaa villiyrttiä siis!

Hurmaavat ja ah niin ammattimaisen näköiset pikkukokit!
 Ryhmästä puolet leipoi nokkosteleipiä ja puolet valmisti smoothien. Sitten vaihdettiin, jotta kaikki saivat tehdä kaikkea. Lapset olivat todella innostuneita ja rohkeita maistamaan! "Eihän tää maistu yhtään pahalta!" useampikin lapsi totesi hieman eksoottisemmista teeleivistä


Kevätretki Aurinkobalettiin, Manillaan

Pieni hengähdystauko ylikulkusillalla
Varmasti toukokuun tähän asti helteisimpänä päivänä kävelimme jokirantaan, Manillaan katsomaan Aurinkobaletin "Pieni paketti tanssia". Hauska, humoristinen esitys tarjosi oivan (tieto)paketin erilaisista tansseista.
Näimme breakdancea, klassista balettia, kivikauden ihmisen tanssia...tansseja eri maista ja maanosista ja saimme myös itse kokeilla tanssiliikkeitä. Tapasimme myös marsilaisen ja totesimme, ettei tanssista nauttimiseen tarvita yhteistä kieltä tai edes yhteistä planeettaa!

"Mutta mitä se tanssi oikeastaan on?"

Tanssilähetit toivat meille pienen paketin tanssia
Lapset vastasivat rohkeasti ja viisaasti: 
Tanssi on liikettä, tanssi on taidetta, tanssi on mielikuvitusta ja huvitusta










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti