torstai 31. toukokuuta 2018

Ilmapalloja!!! Serpentiinejä!!! Naamiaishulinaa!!!

Kesää kohti mennään -ja vauhdilla!

Vappu

Vappuna juhlitaan ja vietetään naamiaisia, niin meilläkin ippessä! Kerhoon sai halutessaan tuoda naamiaisasun ja myös omat roolivaatteemme olivat käytössä. Kasvomaalauksia jonotettiin alakerran pikkuhuoneessa ja ylhäällä oli discoa ja tanssimista toivekappaleiden tahtiin.

Vilja, Noora ja Jade uusissa rooleissa, taustalla Kirsi-kisu

Unelmien liikuntapäivän etkot 9.5. 

Kerhomme osallistui tänäkin vuonna Unelmien liikuntapäivään.Kaikki kerholaisten huoltajat, sisarukset, isovanhemmat ja muut läheiset olivat tervetulleita liikkumaan kanssamme.

Teemana oli ulkoleikit ja luonnossa liikkuminen. Urheilupuisto tarjoaa molempiin loistavat mahdollisuudet kokea liikunnan ilo ja riemu.
Kokoonnuimme välipalan jälkeen "mummopuistoon" eli keinonurmikentän viereiseen toiminnalliseen puistoalueeseen, senioreille suunnatulle "Unelmien Kannakselle". Ohjelmassa oli frisbeegolfia, mölkkyä, sählyä, yhteisiä liikuntaleikkejä ja pallopelejä sekä valokuvasuunnistusta.

Valokuvasuunnistus toteutui ympäri puistoa, ja siihen sai osallistua oman tai kaverin huoltajan kanssa pienryhmissä. Matkalla oli hyvä pysähtyä ippen takapihalla mehulla ja keksillä.
Kiitos kaikille osallistujille!

Äitienpäivä

Valmiit patalaput odottavat piilotusta
Äitienpäivään kuuluu valmistua jo hyvissä ajoin. Tänä keväänä osallistuimme Marttojen patalapputempaukseen, jonka ideana oli piilottaa itse tehty patalappu sopivaan paikkaan ja sen löytäjä sai sen myös pitää.
Meillä jokainen lapsi maalasi kangasvärein upean patalapun omalle, rakkaalle äidille ja äitienpäivän aamuna se piilotettiin kotiin sopivaan paikkaan. Yhdessä äidin kanssa oli kiva etsiä lahjaa -ja kuten todettua, löytäjä saa pitää!

Kemiankerho

Opiskelijamme Anna järjesti lapsille leikkimielisen kemiankerhon. Pienryhmissä kokoonnuttiin alakerran pikkuhuoneeseen tekemään pari erilaista kemiallista koetta. Jännää!


Koe nro 1

Tarvikkeet:
rasvaista maitoa
elintarvikeväriä
asianpesuainetta
pumpulipuikkoja





Ensimmäisessä kokeessa lautaselle laitettiin rasvaista maitoa. Maidon joukkoon tipautettiin varovasti muutama tippa elintarvikeväriä.
Pumpulipuikon pää kastettiin astianpesuaineeseen. Lopuksi pumpulipuikolla hipaistiin maito-väriseosta ja mitä ihmettä! Väri pakeni pumpulipuikon tieltä nopeasti hienoksi kuvioksi!





Koe nro 2

Tarvikkeet:
jääpaloja
vesilasi
langanpätkä
suolaa





Jääpalat uiskentelivat vesilasissa ja ensin lapset kokeilivat onkia niitä langalla. No eihän siitä tullut mitään. Mutta kun langan asetti jääpalan päälle ja ripotti siihen runsaasti tavallista suolaa, niin mitä ihmettä?! Jääpalat tarttuivat lankaan niin hyvin, että ne pystyi nostamaan vesilasista! Ihmeellistä mutta totta!

Kevätretki Turun linnaan

Tapanamme on tehdä yhteinen iso kevätretki kaikkien kerholaisten kanssa. Tänä keväänä matkamme suuntautui Turun Linnaan.
Lähdimme kävelemään sinne aurinkoisena ja lämpimänä keskiviikkona 23.5. Opettajien kanssa oli sovittu, että kaikki lapset pääsivät tuolloin jo viimeistään klo 12 koulusta. Ensimmäinen jännä kokemus oli, kun ylitimme Aurajoen Förillä.
Kun pääsimme Turun linnan puistoon, söimme retkieväät. Siirryimme linnaan pienryhmissä ja aloitimme kierroksen omien ohjaajiemme johdolla.

Turun linnan tontun tiesi moni lapsi ja päätimme mennä katsomaan linnan tontun aarrekammiota. Sen nurkassa vaani hurjahampainen ja pelottavan näköinen susi!

Tarina kertoo, että varas oli yrittänyt viedä linnan tontun aarteita kammiosta. Kun tonttu tämän huomasi, noitui hän varkaan sudeksi, jonka tehtävänä oli vartioda tontun aarteita ikuisesti. Näin varkaasta tulikin vartija!



Ehkä paras paikka linnassa oli esilinnassa sijaitseva pukuhuone, jossa jokainen sai kokeilla linnanneitojen asuja, päähineitä, ritareiden haarniskoja, rengaspaitoja, kypäriä...kaikkea keskiaikaista. Oli miekkataisteluita ja ylväitä kuninkaallisia, joku jo päätyi jalkapuuhun! Tähän varsinaiseen ja oikeantuntuiseen roolileikkiin oli hyvä päättää linnan retki!

Kuningas Veikko ja hänen hovinsa: Linnanneito Anna, Uljas Ritari Mikael, Viljami alias Robin Hood, Urhea Ratsuritari         Amos, Hovineito Ilona, Ritari Eino Erehtymätön sekä prinsessa Vilja











 Kaupunkiviljely

Marttojen Pikkupuutarhurit
Tänä keväänä mekin tilasimme Turun kaupungilta viljelylaatikot. Yhdessä olemme istuttaneet niihin monenmoista siementä. Hellällä huolenpidolla ja hyvällä kastelulla toivomme saavamme pientä satoa ensi syksynä, kun koulut ja iltapäivätoiminta taas alkaa.
Viikonloppuna tulivat laatikot ja multa, voi sitä riemua!

Niklas, Ida, Hanna ja Frida pikkupuutarhureina
Ippen loputtua tältä lukuvuodelta jatkaa tiloissamme vielä Marttojen mainio kesäkerho. Iso osa ohjaajista ja lapsista aloittaa kesän vieton siellä.
Olemme istuttaneet perunaa ja hernettä, salaattia, pinaattia, ruiskaunokkeja ja krasseja.. Olemme ottaneet selvää. mitkä kasvit viihtyvät toistensa seurassa ja mitä ei ehkä kannata viljellä vierekkäin.
Aiomme hoitaa kaupunkiviljelystämme mahdollisimman hyvin ja huolella. Toivokaamme, että säät ovat suosiolliset!


HYVÄÄ KESÄÄ KAIKILLE!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti