maanantai 7. joulukuuta 2020

Ihanat, jouluiset puuhat

Jouluun valmistautuminen on iso osa kerhon arkea aina marraskuun lopulta lähtien.

Marraskuun lopun pimeyttä lähdimme torjumaan erilaisin joulu- ja kausivaloin, joilla valaisemme kerhotiloja entistäkin viihtyisämmiksi ja kodikkaammiksi. Myös ulkorappusilla palaa kynttilälyhty pimeän aikaan kerholaisia ja heidän huoltajiaan ilahduttamassa.

Joulukuun alussa kaivoimme varastosta kuusen sekä nostalgiaa herättävät joulukoristeet. Perinteisten sähkökynttilöiden ja kimallenauhojen lisäksi kuusessa ilahduttavat monet lasten itse tekemät askarrukset.

Jokainen ryhmä sai omalla vuorollaan koristella osan kuusta, ja miten runsas ja upea siitä tulikaan!

Pikkukokit leivontapuuhissa

Poikkeustilanne vaati poikkeukselliset olosuhteet myös pikkukokkikerhoomme. 
 
Onneksi Marttojen kotitalouden asiantuntijoilta, ihanilta Pialta ja Emmiltä, saimme huippuvinkit leivontahetken toteuttamiseen!
 
Perinteisen piparileivonnan kaulimisineen ja muotteineen saimme unohtaa, sillä jokaisella pikkukokilla olisi pitänyt olla oman taikinan ja jauhojen lisäksi omat työskentelyvälineet. Lapsia kerhossamme on tällä hetkellä 59. 
 
 
 
Pian ja Emmin vinkeillä teimmekin piparipalleroita käsin pyöritellen ja koristelimme ne tomusokerilla.
 
Piparipalleroiset paistettiin leivinpaperilla jokaisen omalla, nuimellä varustetulla lohkolla.
 
Herkkuja ei tarvinnut paistaa kuin 5 - 7 minuuttia, jonka jälkeen ne jäähdytettiin ja jokainen sai kieritellä ne omassa tomusokeri-kipossa.
 
Helppoa, hauskaa ja herkullista! Nam!
 
 
 
 
Piparipallerot kerättiin pieneen, punaisen mukiin, joka paketoitiin pieneksi lahjaksi kotiväkeä tai muita läheisiä varten.
 
Ja toki muutama pallero päätyi itse leipurin eli pikkukokin suuhun!
 
Saimme myös herkullisen vinkin kastaa piparipallot sulaan suklaaseen...Mmmm. Tätä voi jokainen halutessaan kokeilla joulunaikaan kotona!
 
Leipominen ja yhdessä tekeminen on kyllä kivaa!

 


Pajapuuhat

Kerholaisemme ovat innokkaita askartelijoita. Alkukuusta keskityimme joulupostin tekemiseen. Kortteja on tehty postitettavaksi kauemmaksikin sukulaisille ja muille läheisille sekä tietysti omille ippekavereille, onhan meillä tulossa oman ryhmän Pikkujoulujuhlassa myös joulupostin jako!


Eteisessä sijaitseva vanha lippukoju sai myös jouluisen somistuksen. Siitä näkee myös askartelumalleja, mitä pajassa toteutetaan joka päivä ennen joulua.

Ihanaa joulun odotusta kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti