torstai 14. huhtikuuta 2022

Kevään ihmeen ihanat touhut

Maaliskuussa seuraamme kasvun ihmettä niin kerhossa kuin kotona. Jokainen lapsista koristeli itselleen ruukun, mihin teimme kevätkylvökset. Olemme aina kasvattaneet syötäviä versoja, sillä mikään ei ole niin hyvää kuin itse kasvatettu ruoka!
Tänä keväänä lapset saivat kylvää herneen- ja auringonkukan versoja tai maissia, joka kasvaa hämmästyttävän nopeasti kaikille tutuista popcornin siemenistä!


Osa lapsista oli jo kokeneita pikkupuutarhureita ja monenmoista oli viljelty niin sisällä kuin ulkotiloissa. Toisaalta moni lapsista ei ollut ikinä upottanut käsiään multaan!
Siemeninä käytimme lintujakin talvella ilahduttaneita auringonkukan siemeniä sekä tavallisia ruokaherneitä.

Moni lapsista luuli, että maissin siemenistä saisi jo Pääsiäiseksi popcornia!

Kylväminen oli kaikkien mielestä "tosi kivaa!" ja lähes kaikkien kylvökset lähtivät kotioloissakin hienosti kasvuun!

Salivuoro

Iloksemme saimme pitkän tauon jälkeen aloittaa jälleen salivuorot koulun liikuntasalissa aina maanantaisin.
Salissa toiminta on ohjattua ja ennen sitä lapset ovat saaneet leikkiä vapaasti koulun pihalla.
Tällä kerralla salissa harjoiteltiin supervoimia ja luonteenvahvuuksia erilaisin liikunnallisin harjoituksin:
Hippaleikissä kiinniotettu pysähtyi esittämään jotain vahvuutta ja pelastaminen onnistui matkimalla vahvuutta kehon kielellä.
Lopuksi leikimme pantomiimia, jossa toiset arvasivat esitetyn luonteenvahvuuden. Lasten mielikuvitus ja kekseliäisyys on kyllä rajaton!
 

Vahvuusajattelu

Vahvuusajattelu pohjaa positiiviseen psykologiaan ja olemme toteuttaneet sitä kerhossamme jo useampana vuonna eri tavoin. Tänä keväänä päätimme jakaa jokaiselle ippeläiselle oman vahvuusdiplomin.
 
Jokaisella viikolla on oma vahvuus, jota yritämme löytää, havainnoida ja sanallistaa arjessamme. Ohjaajien yhteisessä kerhopalaverissa keskustellaan siitä, kenen kohdalla viikon vahvuus näkyy ehkä selvimmin ja voimakkaammin. Lapsille on myös tärkeää muistuttaa, miten jokaisesta meistä löytyy useaa eri vahvuutta ja meissä kaikissa on näitä SUPERVOIMIA!
 
Diplomit luovutetaan juhlallisesti kaikkien läsnäollessa välipalahetkellä palaveri-uutisten yhteydessä, runsaiden aplodien saattelemana.

Pikkukokkikerho

Pikkukokkikerho on yksi marttamaisen iltapäivätoiminnan mieluisimpia puuhia. Yhdessä kokkailu, ruuasta nauttiminen kauniisti katetusta pöydästä antaa unohtumattoman elämyksen.
 
Tällä kertaa leivoimme teeleipiä ja pilkoimme hedelmäsalaattia. Kuulemma leivät olivat "parhaita ikinä" ja suurta iloa aiheutti myös ensimmäinen harjoittelu kuorimaveitsellä.
Kattaus oli inspiroitu pääsiäisestä ja upeat ippen versot pääsivät mukaan sievään välipalapöytään.


 Nukketeatteri Sadun Aika

Saimme jälleen kerhoomme nukketeatteria, kun Sadun Aika tuli esittämään Musta Kana -nimisen  uuden esityksensä. Tämä sopi mitä mukavimmin myös pääsiäisen aikaan.
Kerhossamme oli 3 esitystä, yksi joka luokalle. Ja niin hipihiljaista ja keskittynyttä yleisöä oli ilo viihdyttää, myös esittäjän mielestä.
 




 


Luovuutta ja esittämishalua löytyy onneksi myös lapsista! 
 
Tässä meneillään nukketeatteriesitys aiheesta "Syntymäpäivät"
 
Pystyyn nostetun patjan taakse mahtui monta esittäjää ja mikä parasta, myös "paljon onnea vaan"raikui iloisesti esityksessä.
 
Kiitos kivasta nukketeatterista, niin lapsille kuin ammattiaikuisille!

Lakko ja siksi...remonttihommiin!

Kunta-ala oli tukilakossa hoitajien palkkausasiassa. Tästä johtuen koulut ja myös iltapäivätoiminta olivat kiinni, tai siis olimme töissä mutta ilman lapsia. 
 
Kaikki tuki lakkoilijoille, mutta tästä johtuen vihdoinkin vuosien unelma pienestä pintaremontista oli mahdollista toteuttaa!
 
Onneksemme ohjaajallamme Barbilla oli myös kokemusta remontoinnista, joten ammattimainen ote näkyi hyvin koko puuhassa. 
 
Työnjohtajan luotsaamana TET-harjoittelijamme, opiskelijamme ja työkokeilija muodostivat varsinaisen tehotiimin ja pääsivät toteuttamaan vähän harvinaisempaa toimintaa ippen tiloissa. 
 
Kaarea kustansi materiaalit ja välineet ja niin vain tämä uskomaton rempparemmimme maalasi 60 neliötä seinäpintaa kauniin valkoiseksi alle kahdessa päivässä! 
 
Yläkerran iso tila laajeni metrin molempiin suuntiin, kun saimme hämärähköön huoneseen lisää valoa. 
 
Suurkiitokset toteuttajille! Huikeaa työtä!

 


 

Pääsiäisen perinteinen munajahti


Kerhossa pääsiäisviikolla lapsille tehdään pieni yllätys, kun läheiseen puistoon piilotetaan paperisia pääsiäismunia.

Kun jokainen on löytänyt muutaman munasen, saa niitä vastaan palkkion, joka on luonnollisesti pieniä suklaamunia.

Näin onnellisina oltiin herkkujen äärellä, läheisessä Sienipuistossa. Ja mikä parasta, aurinkokin paistoi pilvettömältä taivaalta!


Kevään merkkejä etsiessämme oli ippetalon rinteen sinivuokot päässeet leviämään laajemmallekin, ensimmäistä kertaa! Muutamalle ippeläiselle tämä oli myös ensimmäinen kerta kun näki oikeita sinivuokkoja luonnossa kasvamassa. Päätimme yhteisesti jättää ne kasvamaan ja ilahduttamaan kaikkia ohikulkijoita. Mutta nyt se on todettu ja kuvalla todistettu; KEVÄT ON TÄÄLLÄ!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti