perjantai 4. syyskuuta 2020

Mahtava museoretki Wäinö Aaltosen museoon

Olemme tehneet aina museovierailuja sopivan näyttelyn sattuessa kohdalle. Nyt WAMissa on esillä "Hyäryllistä" -näyttely, mikä on kovin herkullinen katsoa yhdessä lasten kanssa sen monipuolisuuden ja runsauden ansiosta. Iloksemme saimme osallistua myös museon omaan taidetyöpajaan. Retkelle lähdettiin heti välipalan jälkeen ja museovierailun käytänteet käytiin läpi useampaan otteeseen. Museossa ei juosta, ei huudeta ja tutuksi tulivat myös museokädet, jossa kädet pidetään selän takana eikä näin ollen teoksiin tule koskettua.
Iloksemme saimme museo-oppaaksi Raimo Rytingin, jonka mainiosta esittelystä ei puuttunut huumoria.
Teoksissa oli hyödynnetty paljon vanhaa esineistöä. Osa oli kyllä mummolassa joskus näin vanhanmallisen puhelimen jo nähnytkin!
Tässä teoksessa näkyi pöytä, jonka ääressä taiteilijaryhmä oli ideoinut teoksiaan. Saisiko oman aamupalapöydän ääressä piirellä näin rehvakaasti pöydän pintaan?
Paljon taiteilijaryhmä oli suunnitellut ja työstänyt pieniä maalauksia sivellintekniikalla. Osa teoksista oli ehkä hieman pelottaviakin!
Isossa veistossalissa oli potkukelkkoja ja isoja, raskaan näköisiä palloja. Raimo paljasti, että pallot ovat itse asiassa ihan keveitä, paperista ilmapallon päälle liimattuja ja onttoja. Sitä tekniikkaa voimme ippessäkin kokeilla!
Näiden teosten äärellä piti oikein pinnistellä, ettei koskenut niihin tai työntänyt päätä niiden sisään!
Museokierros johti lopulta museon omaan taidepajaan, missä pääsimme taiteilemaan itse! Jokainen otti itsestään polaroid-kuvan eli vähän vanhanaikaisen selfien, joka teipattiin pahvipohjalle. Teos kuvitettiin vesiliukoisin värein ja valmiista teoksesta sai avata luukut, josta paljastui hyvinkin tutunnäköiset kasvot!
WAMista ei yksinkertaisesti voi lähteä ellei käy ihailemassa kahvilan vieressä olevaa isoa akvaariota!
Kiitos WAMille ikimuistoisesta museovierailusta ja erityiskiitos Raimolle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti