keskiviikko 16. lokakuuta 2019

Omena-kaurapaistos

Pellillinen herkkua!
Alkavan syysloman kunniaksi teimme ohjaajien kanssa yhdessä kuusi pellillistä lapsille satokauden herkkua! Aloitimme hyvissä ajoin talkoomeiningillä pesemään ja pilkkomaan omenoita, joita tarvittiin yhteensä 8 kiloa ja paistoksen kanssa tarjottavaa vaniljajäätelöä kului yli 10 litraa!

Välipala oli niin maistuvaa, että lupasin lapsille kirjoittaa reseptin tänne muistiin, jotta tätä todella helposti valmistuvaa paistosta voi tehdä kotona, vaikka jo syysloman aikana!

Ohje on suoraan Marttojen pikkukokki-kirjasta:

6 - 8 omenaa
Muruseos:
70 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
4 dl kaurahiutaleita
1 rkl margariinia tai voita vuoan voiteluun

1. Sulata arsva kattilassa ja nosta jäähtymään.
2. Voitele laakea uunivuoka lusikallisella rasvaa.
3. Pese omenat ja kuori kuorimaveitsellä. Posita siemenkota omenaporalla.
4. Leikkaa omenat 6-8 lojkoksi tai  pienemmiksi paloiksi ja lado rinnakkain voideltuun vuokaan.
5. Sekoita sulatetunm, jäähdytetyn rasvan joukkoon sokeri ja kaurahiutaleet.
6. Levitä seos omenoiden päälle.
7. Paista uunissa 200 asteessa, kunnes omenat ovat pehmeitä ja muruseos kullankeltaista.
8. Tarjoa lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Herkullista ja rentouttavaa syyslomaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti