torstai 2. huhtikuuta 2020

Kaurasämpylät

Tänään keivoimme pikkukokkikerhossa kaurasämpylöitä.

Ja miten hyviä niistä tulikaan!

Onko mitään parempaa kuin vastaleivottu, lämmin leipä!

Tässä resepti, jolla näiden herkkujen leipominen onnistuu myös kotona:

½ l vettä tai maitoa
50 g hiivaa
5 dl kaurahiutaleita
½ rkl suolaa
½ dl siirappia
n. 7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja
50 g sulaa margariinia tai voita

Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen ja lisää kaurahiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan n. 20 minuutiksi, esim. kulho lämpimään vesialtaaseen.

Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Leivo heti sämpylöiksi ja kohota vasta sämpylöinä peiteltynä lämpimässä paikassa.

Paista 225 asteessa n. 10-12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti