torstai 23. huhtikuuta 2020

Ihana kukkafocaccia

Tänään pikkukokkikerhossa leivottiin ja taiteiltiin upeat kukkafocacciat. Tämä on ihanan helppo ja näyttävä leipä, vaikkapa vappubrunssille!

Tässä Marttojen resepti kaikille innokkaille kotileipureille:

4 dl vettä
30 g hiivaa
1½ tl suolaa
n. 7 dl vehnäjauhoja
½ dl oliiviöljyä

Koristeluun:
esim. paprikaa, kevätsipulia tai parsaa, punasipulia, oliiveja, kirsikkatomaatteja.

Pinnalle:
3 rkl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
2. Lisää suola. Lisää jauhot taikinaan vähitellen ja vaivaa taikinaksi. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa 30 minuuttia.
3. Kumoa ja levitä taikina oliiviöljyllä voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota puoli tuntia.
4. Valmistele sillä aikaa pintaan tulevat koristeet.
5. Voitele leivän pinta oliiviöljyllä ja painele sormella pintaan kuoppia. Koristele pinta kasviksilla. Muotoile niistä vaikka kukkia. Koristelussa vain mielikuvitus on rajana!
6. Valuta vielä öljyä ja ripottele sormisuolaa leivän pinnalle.
7. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Laita uunipelti keskitasoa alemmalle tasolle. Leikkaa jäähtynyt leipä paloiksi.

Koristelu oli monen mielestä se hauskin vaihe ja vain mielikuvitus on rajana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti